Kompetenser och Intyg


 
 

Vi på STE minns den respekterade Bernt Johansson!

En historia som vittnar om Bernt Johanssons meriter:

Två ord beskriver Bernt för mig: Klokskap och ödmjukhet! Jag ska berätta en egen upplevd historia som påvisar båda dessa egenskaper.

2010 fick jag frågan om att leverera takelement till ett större företag i Sverige. Då var det relativt nytt med min typ av konstruktion på element och trots att jag hade förankrat konstruktionen hos Professor Bernt Johansson, begärde byggföretaget att få detta i form av något slags certifikat. När jag berättade att jag på 70-talet arbetat med Bernt Johansson på Bloms Ingenjörsbyrå och om mina erfarenheter med honom, fick jag till svar. “Jaha, och vem fan är Bernt Johansson!” Jag blev mycket ställd över denna fråga, då många med mig hyser stor respekt för hans kunnande. Jag kontaktade Bernt och berättade vad de hade sagt och om han kunde skicka över några meriter till mig så att jag kunde visa byggföretaget. Bernt svarade lugnt och utan att bli förnärmad över frågan på något sätt att han skulle se vad han kunde hitta. Jag vidarebefordrade dessa meriter och ringde sedan upp för att fråga om de hade fått dem. En något stressad man svarade mig att han precis höll på att skriva ut dessa. Men vad fan, papprena tar ju aldrig slut. När skrivaren gjort sitt, hade han i handen en tjock bunt med papper, som han försäkrade mig om att han skulle ta med sig till resterande personer på byggföretaget.

Med detta vill jag minnas Bernt Johansson. En person som jag, när jag fick höra om hans bortgång 2017, grät över beskedet.

Historia är viktigt för nutida och för framtida kunskaper. Om du inte vet vem Bernt Johansson var. Hänvisar jag dig till att läsa mer nedan!“
www.kuriren.nu/familj/minnesord-bernt-johansson

Hälsningar,

Göran Petersén

VD Svenska Takelement