Hög kvalitet

Massonitbalk kontra LVL-balk
 

Slutsatsen av vår jämförelse är att Svenska Takelements val av material skapar både styvare och kraftfullare konstruktioner, framförallt vad gäller hållfasthetsvärden och brandklass.

 
 

Vi vet att vi har bästa kvaliteten på marknaden - Vad väljer du?

Svenska Takelements prefabricerade takelement är det starkaste alternativ som finns på marknaden idag. Hemligheten till detta är den samverkan som sker mellan våra ingående material. Tillsammans skapar vår hybridkonstruktion förstklassiga hållfasthetsvärden och brandklass. En av komponenterna som vi vet gör stor skillnad är vårt val av LVL-balk.

 
 

Svenska Takelement har valt LVL-balkar (laminated veneer lumber) som en viktig beståndsdel i våra förstklassiga takelement. Det finns en anledning till att vi väljer bort masoniten, som många av våra konkurrenter idag använder. Förutom att brandrisken är betydligt mindre med LVL-balk än med masonitbalk, vet vi att LVL-balkar är otroligt starka och dimensionsstabila. Dessutom finns det ingen risk för vridning eller böjning.

 
 
 
 

En självklar styrka är att fibrerna löper längs balken i alla lager. LVL-balk är det bästa valet när vi producerar takelement med långa spännvidder och där minimal nedböjning önskas. Vi vet att masonitbalken är ett billigare alternativ men när det kommer till kvalité vill vi att våra kunder ska veta att vi har valt det absolut bästa!

 
 

Fakta om Svenska Takelement:

  • Familjeägt företag
  • Lång erfarenhet av prefabricering
  • Experter på takelement
  • Att välja vårt takelement innebär hög kvalitet och kort montagetid samt mycket kostnadseffektivt för kund